top of page

Despre terapia 360°

”Creăm ceea ce suntem.”

Matei Crisan - Logo-13.png

Acum mai bine de 20 de ani, când am început să susțin oamenii în procesul lor de transformare și vindecare individuală sau de cuplu, am simțit că lipsește ceva. Așa că am căutat să găsesc și să aduc în practica mea acel ceva.

 

În lucrul cu clienții mei am integrat multiple abordări terapeutice, de la terapie prin regresie, analiză tranzacțională, psihoterapie cognitiv comportamentală, până la hipnoterapie. Am realizat însă că ele nu sunt de ajuns pentru a genera transformări cu adevărat profunde – suntem mai mult decât gând, emoție și corp.

Așa că am mai căutat - în min(t)e și în exterior și am descoperit că o vindecare reală are nevoie de o integrare a întregii experiențe umane în procesul terapeutic, iar acest lucru necesită o abordare holistică, pentru a (te) înțelege și descoperi la nivel profund. 

Tocmai de aceea, m-am dedicat cercetării și am dezvoltat o abordare unică ce reflectă nevoia complexă de vindecare – nu doar a minții și a corpului, ci și o reintegrare la nivel energetic și de suflet – terapia 360°.

Am început studiul și practica astrologică încă din 1994 și am observat că hărțile natale sunt un instrument deosebit de util în terapie, pentru a identifica patternurile noastre de acțiune, bagajele transgeneraționale cu care venim, modurile în care stabilim relații, dar și în ce măsură anumite relații pot fi vindecătoare sau nu pentru noi. Hărțile combinate ne pot oferi informații esențiale, cum ar fi misiunea cuplului și modurile în care putem armoniza anumite tendințe înnăscute pentru a fi mai bine cu noi, dar și cu celălalt.

 

Integrarea analizei a mii de hărți natale, a generat momente de ”aha” importante clienților mei, într-un timp mai scurt.


Ulterior, am început să integrez în terapie și tehnici de lucru energetic din metafizica chineză, mayașă și incașă – iar apoi le-am predat, sub formă de cursuri practice, experiențiale, încă din 2016. 

Practica energetică este o poartă esențială pentru vindecarea fizică și emoțională, creând în același timp un context pentru a fi mai în contact cu corpul nostru și cu semnalele pe care ni le trimite. În definitiv, suntem cu toții o formă de energie – iar orice dezechilibru generează efecte negative progresive – de la gânduri persistente care ne fac rău, la suferință emoțională și în final (dacă ignorăm mult timp semnalele), la boala fizică.


Abordarea 360° urmărește să creeze un tablou complet, care trece dincolo de provocările contextuale care duc la decizia de a merge la terapie. Scopul este ca, în final, să ai o imagine mai clară asupra lucrurilor care au impact în prezent în viața ta și să îți poți accesa mai simplu și rapid resursele care susțin vindecarea ta la nivel profund.

bottom of page